Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 28.01.2017.
21:29 >> 21:43h
Vestionline, rs.sputniknews.com A
Predsednici Rusije i SAD, Vladimir Putin i Donald Tramp, dogovorili su se da će naložiti razmatranje mogućeg datuma i mesta njihovog ličnog sastanka. Telefonski razgovor je bio pozitivan i delotvoran, saopštio je Kremlj.
Nedelja 29.01.2017.08:01
Putin nije treci nego sedmi po redu drzavnik sa kojim je Tramp razgovarao. ovim redosledom , sa: 1) Predsednikom Tajvana (Ma Jing-dzeu-om) 2) Uzivo sa premijerkom Velike Britanije (Terezom Mej) 3) Predsednikom Meksika (Penja Njeto-m) 4) Premijerom Japana (Sinzo Abe-om) 5) Kanadskim premijerom (Dzastin Trudo-om) 6.) Nemackom kancelarkom (Angelom Merkel) 7.) pa tek onda sa putinom. Dakle vidi se koliko (mu) je putin "bitan" i ko je sve bitniji .
Petak 03.02.2017.20:04
SAD i rusija nisu ravnopravni...SAD su sila broj jedan...rusija je kineska bezinska pumpa...neki pitaju zasto se Putin toliko pominje ako je slab...covek ima ogromnu nuklearnu silu... njegovi postupci su nepredvidivi...ponasa se kao siledzija koga se obicni ljudi boje...medjutim kad naidje policija!!!
Petak 03.02.2017.20:04
Najveci gubitnici su Japanci koji su, kada je Tramp pobedio na izborima, na brzinu ratifikovali Tanspacificki trgovinski sporazum uperen protiv Kine. Jedna od prvih uredbi koje je Tramp potpisao je bila ona o istupanju iz Dogovora. Tako ce proci i Dogovor o klimatskim promenama na cijem potpisivanju su insistirale SAD ali ga nece ratifikovati jer republikanska vecina u Kongresu tvrdi da "nema dovoljno naucnih dokaza da se klima menja". Citava prica o klimatskim promenama je smisljena da bi se obezbedilo da SAD profitiraju prodajom nuklearki koje "ne zagadjuju okolinu" (samo je ozrace), solarnu tehnologiju i vetroturbine na racun uglja i nafte. Smisljen je i sistem kvota koje bi prisilile zemlje kao sto je Srbija da ugase termocentrale na ugalj zaduze se gradeci nove centrale na "alternativna goriva". Da je u pitanju podvala jasno je zbog toga sto se ratovi na Bliskom Istoku vode upravo zbog nafte.
Petak 03.02.2017.20:05
U svojoj predsednickoj kampanji D.Tramp je obecavao pobosaljne odnosa sa Rusijom ali bez predloga za kompromis u vezi Ukrajine i agresivne strategije NATO sa "zveckanjem oruzja" na granica Rusije.Istovremeno,je vrlo agresivno istupio prema Kini, pretio da ce da silom spreciti kontrolu Kine vodenih strateskih puteva u Zutom moru isankcije za kinesku robu.Sta se mozda krije iza agresivne retorike prema Kini i "pomirljive" retorike prema Rusiji?.I stratezima iz republikanske kao i iz demokratske stranke je "trnu u oku" vojni savez i uska saradnja u proizvodnji modernog naoruzanja Kine i Rusije sto nagovestava kraj njihove vojne dominacije.Istovremeno, bliska ekonomska Kine i Rusije kao i monetarna saradnja kroz BRIKS zajedno sa Indijom,JAU i Azisku banku za razvoj, nagovestava pocetak kraja i ekonomske dominacije kroz dolar i sistem Betton-Wood.D.Dali je Tromp stvarno iskren kad govori o Rusiji iPutinu ili je pokusaj poznate strategije Britanske imperije podeli pa vladaj.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)